Υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους ο προϋπολογισμός

Υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους ο προϋπολογισμός
Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την Ολομέλεια ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2016.

«Όχι» ψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση με 145 ψήφους (ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία, ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βαγιώνας, οι οποίοι δήλωσαν με επιστολές τους την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό αν ήταν παρόντες. Οι επιστολικές ψήφοι, δεν προσμετρήθηκαν στο αποτέλεσμα, καθώς οι βουλευτές δεν απουσίαζαν σε αποστολή της Βουλής.

Τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπερψήφισαν 153 βουλευτές της συμπολίτευσης και τα καταψήφισαν 145 βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

Τσίπρας:Ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη

Θέλουμε να στηρίξουμε τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε θέματα ύψιστης εθνικής ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτελεία.

«Το δικό μας σχέδιο περιλαμβάνει αναδιανομή πλούτου, στήριξη εργασίας και κοινωνικού κράτους» υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε φαντασιώσεις τα περί δήθεν οικουμενικών κυβερνήσεων και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει εθνική κόκκινη γραμμή απέναντι στους δανειστές για να μην μειωθούν οι συντάξεις .

Θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ