Επίσκεψη στην Ιταλία από τον ΠτΔ στις 26 και 27 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το πρόγραμμα του

Επίσκεψη στην Ιταλία από τον ΠτΔ στις 26 και 27 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το πρόγραμμα του
Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία από 26 έως 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος πρόσκληση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Κατά την πρώτη ημέρα παραμονής του στην Ιταλία, ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος θα συνοδεύεται από την σύζυγό του, θα έχει συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Ματαρέλα, καθώς και με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Μπολντρίνι. Τη δεύτερη ημέρα θα επισκεφθεί αρχικά τον αρχαιολογικό χώρο Domus Aurea και στη συνέχεια την ελληνική εκκλησία Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος.

Ακολούθως θα μεταβεί στον χώρο της πρεσβευτικής κατοικίας, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης του επίτιμου καθηγητή Νεοελληνικής στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, Βιντσέντζο Ροτόλο. Στη διάρκεια της παραμονής του στην Ιταλία, ο κ. Παυλόπουλος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς και με διακεκριμένους ελληνιστές.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου στην Ιταλία.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

10.25 'Αφιξη στο Αεροδρόμιο Ciampino της Ρώμης.

12.30 'Αφιξη κ. Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυρηνάλιο. Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella. Επίσημη τελετή υποδοχής. Ανάκρουση εθνικών ύμνων. Απόδοση Τιμών.

12.35 Αναμνηστική φωτογραφία δύο Προέδρων.

12.40 Κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella.

13.10 Τελετή ανταλλαγής παρασήμων.

13.30 Επίσημο γεύμα παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τιμήν του κ. Πρoέδρου της Δημοκρατίας και της αντιπροσωπείας.

14.30 Αναχώρηση κ. Πρόεδρου της Δημοκρατίας και αντιπροσωπείας για την Πρεσβευτική κατοικία.

14.45 Δηλώσεις κ. Προέδρου της Δημοκρατίας σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

16.10 Αναχώρηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας για την Βουλή των Αντιπροσώπων.

16.30 Συνάντηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Boldrini.

17.10 Πέρας συνάντησης. Αναχώρηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας και αντιπροσωπείας για ξενοδοχείο.

20.30 Δείπνο προς τιμήν κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Β. Παυλοπούλου και αντιπροσωπείας παρατιθέμενο από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιταλική Δημοκρατία και την κα Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

10.00 Αναχώρηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Β. Παυλοπούλου και αντιπροσωπείας για αρχαιολογικό χώρο Domus Aurea.

10.15 'Αφιξη στον χώρο. Ξενάγηση από αρχαιολόγο Alessandro D'Alessio και συνεργάτιδά του κα Elisabetta Segala, παρουσία Συμβούλου Ιταλού Προέδρου, καθηγητή κ. Louis Godart.

11.00 Αναχώρηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Β. Παυλοπούλου και αντιπροσωπείας για την ελληνική εκκλησία Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος.

11.15 'Αφιξη στον Ιερό Ναό. Υποδοχή κ. Προέδρου της Δημοκρατίας και κας Β. Παυλοπούλου από Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιο και Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Συμεών Κάτσινα.

11.45 Αναχώρηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Β. Παυλοπούλου και αντιπροσωπείας για την πρεσβευτική κατοικία.

12.00 'Αφιξη κ. Προέδρου της Δημοκρατίας και αντιπροσωπείας στην πρεσβευτική κατοικία. Τελετή παρασημοφόρησης Επίτιμου Καθηγητή Νεοελληνικής σε Πανεπιστήμιο Παλέρμο κ. Vincenzo Rotolo. Σύντομη συνάντηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας με εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ. Παράθεση cocktail με προσκεκλημένους διακεκριμένους ελληνιστές.

13.30 Πέρας εκδήλωσης.

13.40 Αναχώρηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Β. Παυλοπούλου και αντιπροσωπείας για το Αεροδρόμιο Ciampino της Ρώμης.

14.20 'Αφιξη στο Αεροδρόμιο Ciampino της Ρώμης.

14.35 Αναχώρηση για την Αθήνα.

www.dikaiologitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ