Σταϊκούρας: Σε καθοδικό σπιράλ ξανακύλησε η Ελλάδα

Σταϊκούρας: Σε καθοδικό σπιράλ ξανακύλησε η Ελλάδα
H δεκάμηνη διακυβέρνηση από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα έχει ξανακυλήσει σε καθοδικό σπιράλ, εκτιμά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.

«Μπορεί βάσιμα να εκτιμηθεί ότι το μείγμα των παρεμβάσεων, το οποίο δείχνει ιδεοληπτική, αριστερή εμμονή στην αύξηση υφιστάμενων ή την επιβολή νέων φόρων, θα οδηγήσει σε δημοσιονομικές αποκλίσεις, αυξάνοντας την πιθανότητα επιβολής και άλλων μέτρων» εκτιμά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Τονίζει ότι η ΝΔ διαρκώς αξιολογεί τη μετάφραση της συμφωνίας με τους δανειστές σε μέτρα και πολιτικές και στο πλαίσιο αυτό «καταψηφίζει την επιλογή της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ στηρίζει τις αναγκαίες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις για την ανάταξη της οικονομίας, όπως ήδη έχει αποδείξει (αντιμετώπιση φοροδιαφυγής, ενίσχυση δημοσιονομικού πλαισίου, αποκρατικοποίηση ΟΔΙΕ, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών κ.α.)».
Ο κ. Σταϊκούρας εκτιμά ότι το ζήτημα του χρέους θα μπει τελικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, «με την υλοποίηση αυτών που αποφασίστηκαν το 2012».

Για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, αναφέρει πως «οφείλουμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη δημοκρατική διαδικασία με πολιτικό πολιτισμό, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και με αναγνώριση της -μακράς και επωφελούς για τη χώρα- ιστορικής διαδρομής του κόμματος.
Η επομένη της διαδικασίας πρέπει να μας βρει τους περισσότερους με ψυχική ενότητα, υποδειγματική πολιτική συνοχή και διαθέσιμους για συντεταγμένες δημιουργικές δράσεις».