Κ. Μητσοτάκης: Πάνω απ' όλα είναι η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας

Κ. Μητσοτάκης: Πάνω απ' όλα είναι η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας
"Πάνω απ' όλα είναι η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας", τόνισε κατά την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, το βράδυ του Σαββάτου, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι χαρούμενος που βρίσκεται στην Τρίπολη, πρώτον γιατί υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία το 1991 και δεύτερον γιατί έχει οικογενειακές ρίζες από την Στεμνίτσα, τόπο καταγωγής του παππού του από την πλευρά της μητέρας του.

Περνάμε είπε, μια κρίσιμη περίοδο και θα πρέπει πολύ σύντομα η ΝΔ να είναι έτοιμη να αντιπαρατεθεί με το ΣΥΡΙΖΑ, "γιατί μας περιμένουν πολύ δύσκολες ημέρες".

Υπογράμμισε πως η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει και εγγυητές είπε, είναι τα στελέχη, αλλά και "όλοι εσείς οι απλοί νεοδημοκράτες που θα έρθετε στις 22 Νοεμβρίου να συναποφασίσουμε για το μέλλον της παράταξης". Προσθέτοντας πως όσο περισσότεροι συμμετέχουν και ψηφίσουν για το νέο πρόεδρο του κόμματος, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η παράταξη την επόμενη ημέρα.

Την ενότητα ανέφερε, "εγγυόμαστε κι εμείς οι τέσσερις υποψήφιοι, γιατί παρά τις όποιες αντιθέσεις έχουμε, πολιτικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και δυνατοί".

Προσωπικά δεσμεύτηκε ότι θα "ανοίξει" την ΝΔ σε όλα τα άξια στελέχη, "για να κάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Αλλά κι αν χάσω ως απλός στρατιώτης θα υπηρετήσω τον επόμενο πρόεδρο".

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι, "πρέπει να αφήσουμε πίσω τις διχόνοιες, γιατί αυτές μας δίχασαν", ενώ επεσήμανε ότι, τα τελευταία χρόνια η ΝΔ βρίσκεται σε φθίνουσα τροχιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, από τις εκλογές του 2004 έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το κόμμα έχασε παραπάνω από το 60% της συνολικής μέγιστης δύναμής του.

Επιπλέον, είπε ότι δεν υπηρέτησαν με συνέπεια τις αξίες και τις αρχές που διαχωρίζουν τη ΝΔ από την αριστερά, την οποία είπε και υποτιμήσαμε.
Θέλω να μιλήσουμε είπε, για αυτά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από την αριστερά, τις δύο αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. "Ελευθερία στις επιλογές, ελευθερία στις επιχειρηματικές δράσεις και αλληλεγγύη προς τους ασθενέστερους".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως δεν είναι κοινωνική πολιτική το να διορίζεις κόσμο στο Δημόσιο. Αυτό είπε, υπονομεύει την κοινωνική πολιτική και επιβραβεύει αυτούς που έχουν πρόσβαση στα συστήματα εξουσίας κι αδικεί τελικά τους πολλούς που είναι στην απέξω.

Εμείς είπε, πρέπει να τραβήξουμε ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή με το λαϊκισμό του παρελθόντος και υπογράμμισε ότι, "είμαστε η παράταξη της υπευθυνότητας και της αλήθειας. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη του ορθού λόγου που αντιπαλεύεται το λαϊκισμό".

Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, "ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ σύντομα θα οδηγήσει την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες και αυτή η κυβέρνηση θα φθείρει και θα φθαρεί πολύ γρήγορα", γι' αυτό και η ΝΔ πρέπει να πούμε στην κοινωνία ότι έχει ένα σοβαρό, συγκεκριμένο εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Αύριο Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζει την περιοδεία του στην Αργολίδα με επίσκεψη σε Ναύπλιο και Άργος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ