Παυλόπουλος:«Πάνω απ' όλα ο άνθρωπος»

Παυλόπουλος:«Πάνω απ' όλα ο άνθρωπος»
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό, δήλωσε ότι πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Αγοραστό για την προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος προσωπικά, τόσο για την εξοικονόμηση ευρωπαϊκών πόρων για την αυτοδιοίκηση, όσο και για την αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται αυτό το μείζον θέμα, με τρόπο που ενισχύει τους κατοίκους και που σέβεται την αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε ότι «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προσδιορίσουμε θετικά τη ζωή της τοπικής αυτοδιοίκησης». Όπως εξήγησε, καταφέραμε από το πουθενά να λάβουμε 1,7 δισ. ευρώ, αλλάζοντας τη χρηματοδοτική αρχιτεκτονική της Ευρώπης για το ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αμφιβολία του σχετικά με τη διαχειριστική επάρκεια, ικανότητα και ταχύτητα του κρατικού μηχανισμού. «Πρέπει να υπάρξει μία ριζική αλλαγή ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια για τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ