Συνάντηση με το ΥΠΟΙΚ ζητά η ΚΕΔΕ

Συνάντηση με το ΥΠΟΙΚ ζητά η ΚΕΔΕ
Την απαλλαγή των δήμων και των νομικών τους προσώπων από τον φόρο εισοδήματος από κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «οι προϋπολογισμοί τους κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, απέστειλε σχετική επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, την οποία κοινοποιεί και στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτση, ζητώντας επίσης να οριστεί άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να συζητηθούν και να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Η ΚΕΔΕ είχε υποβάλει το αίτημά της αυτό από τον Ιούνιο στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, στις 26/6/2015.

Η ΚΕΔΕ μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «οι οδηγίες που δόθηκαν στους ΟΤΑ με την ΚΥΑ 29530/25.07.2014 για το πώς θα καταρτιστούν οι προϋπολογισμοί των δήμων για το έτος 2015 πουθενά δεν προβλέπουν πιστώσεις για την κάλυψη δαπανών που προκύπτουν από την επιβολή φορολογίας στους δήμους. Κατ’ αποτέλεσμα να παρίσταται αδύνατο σήμερα να πληρωθούν τα σχετικά ποσά από τους δήμους, λόγω της ανυπαρξίας πρόβλεψης των πιστώσεων στους κατ’ ιδίαν προϋπολογισμούς τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ