Ψηφίστηκε το Μνημόνιο - Βαριές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ψηφίστηκε το Μνημόνιο - Βαριές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική δύναμη 115 βουλευτών μετρά η κυβέρνηση μετά τη σημερινή ψηφοφορία και τις διαρροές που υπήρξαν είτε με τα «όχι», είτε με τα «παρόν». Το μνημόνιο έγινε νόμος του κράτους με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Νόμος του κράτους το νέο Μνημόνιο σε μια ψηφοφορία η οποία είχε μεγάλες απώλειες για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μεγαλύτερες απ’ ότι στις προηγούμενες ψηφοφορίες του Ιουλίου, γεγονός που θέτει εκ των πραγμάτων το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση υπό αυτές τις συνθήκες.

Η ψηφοφορία είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει η κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης κάτω από το όριο των 120 βουλευτών.

Εγκρίθηκε με 222 ψήφους υπέρ το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους εταίρους. «Όχι» ψήφισαν 64 βουλευτές. Υπέρ τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Αναλυτικά, «Όχι σε όλα» ψήφισαν ο τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο τέως υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη, η Ελένη Σωτηρίου, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Γιάννης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Αθανάσιος Σκούμας, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης. η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνα, η Λίτσα Αμμανατίδου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος, ο Βασίλειος Κυριακάκης, η Ηρώ Διώτη, ο Ζάννας Ζήσης, ο Ιωάννης Ζερδελής, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη Ψαρρέα και ο Δημήτρης Κοδέλλας.

Παρών δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Τζηκα Δανάη και Βασιλίκη Λέβα ενώ παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Δ. Σεβαστάκης.

Απών από τη διαδικασία ήταν ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ