Κουρουμπλής:«Αν βγούμε από τα μνημόνια, θα βγούμε και από την Ευρώπη»

Κουρουμπλής:«Αν βγούμε από τα μνημόνια, θα βγούμε και από την Ευρώπη»
«Στοίχημα για την Αριστερά να μην εξαντλείται στη διαμαρτυρία ούτε να δραπετεύει από τις δυσκολίες», είπε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και συμπλήρωσε «Αν βγούμε από τα μνημόνια, θα βγούμε και από την Ευρώπη».

Ο υπ. Υγείας ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι το πρόγραμμα της νέας συμφωνίας είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του λαού.

«Ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να διαπραγματευτεί καλύτερα και σκληρότερα όχι για έξοδο από την Ευρώπη. Ποτέ δεν του είπαμε ότι θα βγει από την Ευρώπη», διευκρίνισε ο ίδιος

Ο κ. Κουρουμπλής άφησε δε αιχμές για τους διαφωνούντες, δηλώνοντας ότι είναι «στοίχημα για την Αριστερά να μην εξαντλείται στη διαμαρτυρία, ούτε να δραπετεύει από τις δυσκολίες».

«Και μόνο ότι υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες, η χώρα είναι σε περιπέτειες... ούτε να εξωραΐζουμε ούτε να εκμηδενίζουμε τη συμφωνία», σημείωσε ο υπουργός.

Τόνισε επίσης ότι οι προσλήψεις σε 4.500 ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό θα γίνουν όπως έχουν εξαγγελθεί.

Όσον αφορά στην ερμηνευτική εγκύκλιο για τα γενόσημα φάρμακα, που επέτρεπε και πάλι στους γιατρούς να συνταγογραφούν με βάση την εμπορική ονομασία του φαρμάκου και ανακαλείται λόγω θεσμών, δήλωσε ότι μετά από ένα εξάμηνο θα ζητήσει την εφαρμογή ανάλογων μοντέλων σε άλλες χώρες όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία.

«Γλιτώσαμε το πεντάευρο στα νοσοκομεία (...) Τα αγκάθια όταν υπάρχουν, υπάρχει και βελόνα να τα βγάλεις», δήλωσε ακόμη χαριτολογώντας ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ