«Ναι» στη συμφωνία λένε 7 στους 10 - Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι» στη συμφωνία λένε 7 στους 10 - Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ
Σε δημοσκόπηση της «Palmos Analysis» για την «Εφημερίδα των Συντακτών», επτά στους δέκα ερωτηθέντες εγκρίνουν τη σύναψη συμφωνίας, έστω και επαχθούς. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 42,5%, έναντι 21,5% της ΝΔ.

Το ποσοστό όσων εγκρίνουν την σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές ανέρχεται σε 63% στις τάξεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και είναι αισθητά υψηλότερο, στο 89%, ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Το «αντίπαλο δέος» που τέθηκε στους ερωτηθέντες ήταν «καμία συμφωνία και χρεοκοπία/έξοδος από το ευρώ». Το προτίμησε το 24% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα «Ευρώ ή δραχμή», ευρώ προτιμά το 73% και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα το 20%. Την παραμονή στο κοινό νόμισμα προκρίνει το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν ΝΔ.

Σε ποσοστό 73% οι ερωτηθέντες έκριναν ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να κάνει ανασχηματισμό (όπερ και εγένετο). Το 60% εξ αυτών κρίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να επιδιώξει συμμετοχή και άλλων κομμάτων στην κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τις «επιδόσεις» των κομμάτων, ως προς την πρόθεση ψήφου, όπως προαναφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης (βάσει αυτού του συσχετισμού δυνάμεων, θα εξασφάλιζε «καθαρή» αυτοδυναμία, με 164 έδρες).

Έπονται: Ποτάμι 8%, Χρυσή Αυγή 6,5%, ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝΕΛ 3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ