Σακελλαρίδης: Το «όχι» επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση

Σακελλαρίδης: Το «όχι» επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση
Στη διαβεβαίωση ότι το «όχι» στην πρόταση των δανειστών επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, καλώντας τον ελληνικό λαό να απορρίψει τα «τελεσίγραφα» και την «πρωτοφανή προπαγάνδα».

«Με βάση την ενότητα του ελληνικού λαού και την απόρριψη των τελεσιγράφων, η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους τα συμφέροντα ενός λαού που δοκιμάζεται καθημερινά εδώ και πέντε χρόνια», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.

Υποστήριξε ακόμη ότι «κάποιοι θεώρησαν απαραίτητο να κλείσουν τις τράπεζες» επειδή «η κυβέρνηση αντιπρότεινε να φορολογηθούν οι πλούσιοι αντί να περικοπούν οι συντάξεις».

«Η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έδωσε σκληρή μάχη για να μην μειωθούν οι συντάξεις. Πέντε χρόνια μνημονίων οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων ύψους 14 δις., τα οποία από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετά για τους δανειστές και την τρόικα εσωτερικού. Ήθελαν κι άλλα», πρόσθεσε.

Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση ότι όσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότεροι πολίτες «αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα», «σπάνε τον φόβο» και «κλείνουν τα αυτιά τους στην πρωτοφανή προπαγάνδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ