Η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τους δανειστές

Η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τους δανειστές
Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόρριψη της ελληνικής πρότασης από τους δανειστές αλλά και τη νέα πρόταση από την πλευρά των θεσμών, την οποία απέρριψε η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης επιτέθηκε στους δανειστές χαρακτηρίζοντας παράλογες τις απαιτήσεις τους και να τονίζει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία που θα επιβαρύνει τα υψηλά εισοδήματα και όχι τα φτωχά.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Τάσος Κορωνάκης, ζήτησε η τελική πρόταση συμφωνίας πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και με βάση τα όρια της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και με βάση την βιωσιμότητά της, συμπεριλαμβανομένου του σκέλους της ανάπτυξης και του χρέους.

Στην εισήγησή του σημείωσε πως η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη απέναντι σε απίστευτους εκβιασμούς και πρωτοφανείς τακτικές ασφυξίας. "Η νέα συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης αποδεικνύει την θέλησή της για λύση αν και περιλαμβάνει και επώδυνα στοιχεία που βρίσκονται στα όρια των αντοχών της κοινωνίας, όπως μέχρι σήμερα συλλογικά έχουμε περιγράψει", επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ