Γεύμα εργασίας Γιουνκέρ - Ντράγκι με «κυρίως πιάτο» την Ελλάδα

Γεύμα εργασίας Γιουνκέρ - Ντράγκι με «κυρίως πιάτο» την Ελλάδα
Η Ελλάδα φαίνεται πως θα είναι το κύριο πιάτο στο έκτακτο γεύμα εργασίας που θα έχουν αργότερα σήμερα Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με την Κομισιόν το γεύμα θα γίνει πριν από την εμφάνιση του κ. Ντράγκι στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:00 σήμερα, όπου είναι προγραμματισμένο να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Προφανώς, ο κεντρικός τραπεζίτης θα αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, σε μια ομιλία που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μετά το χθεσινό «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών ανάμεσα στην ελληνική αποστολή των κ.κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Παππά και τους εκπροσώπους των θεσμών.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον για την Ελλάδα θα έχει, πάντως, εάν ο κ. Ντράγκι δώσει κάποιο στίγμα των προθέσεών του εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Τετάρτη και των ενδεχόμενων αποφάσεων που θα ληφθούν για τον ELA των ελληνικών τραπεζών και για το περαιτέρω «κούρεμα» των collaterals.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ