Βαρουφάκης: Ελπίζω η ΕΕ και το ΔΝΤ να μπλοφάρουν για το Grexit

Βαρουφάκης: Ελπίζω η ΕΕ και το ΔΝΤ να μπλοφάρουν για το Grexit
Την πεποίθησή του ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Ερωτηθείς αν είναι πιθανή μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως κανένας Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν θα ήθελε αυτό το αποτέλεσμα και είπε: «Δεν θεωρώ ότι κανένας λογικός Ευρωπαίος γραφειοκράτης ή πολιτικός θα επιλέξει αυτή την οδό».

Τέλος σε ερώτηση αν η ΕΕ και το ΔΝΤ μπλοφάρουν, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Ελπίζω ναι».

Βαρουφάκης: To 1% πλεόνασμα είναι ανέφικτο έπειτα από τόσους μήνες ασφυξίας

Την αλλαγή στη στάση της κυβέρνηση σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα, δήλωσε μέσω του Twitter o υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι «το 1%, όμως, είναι ανέφικτο έπειτα από τρεις και πλέον μήνες ασφυξίας».

Αφορμή για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών στάθηκε η ανάρτηση στο Twitter του αναλυτή Γιάννη Κουτσομύτη, ο οποίος έγραψε πως η συζήτηση για τα πλεονάσματα είναι αστεία, καθώς στο τέλος Μαρτίου ο Βαρουφάκης πρότεινε πλεόνασμα 1,2% για το 2015, ενώ τώρα η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση για πρωτογενές πλεόνασμα 1%.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, απάντησε στον Γιάννη Κουτσομύτη γράφοντας:

«Το 1,2% ήταν ένας απολύτος εφικτός στόχος τον Μάρτιο. Το 1%, όμως, είναι ανέφικτο έπειτα από τρεις και πλέον μήνες ασφυξίας. Δεν είναι για γέλια…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ