Τσίπρας: «Η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, την οποία και εφαρμόζει»

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, την οποία και εφαρμόζει»
Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τις ελληνικές αντιπροτάσεις που κατέθεσε εκ νέου η κυβέρνηση στους δανειστές αναφορικά με το δημοσιονομικό ζήτημα και το χρέος.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας».

Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση «στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων», εκτιμώντας ότι «η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών».

Η Πολιτική Γραμματεία επρόκειτο να συνεδριάσει στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αναβλήθηκε όμως εξαιτίας της συζήτησης στη Βουλή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Παρόλα αυτά το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκρηκτικό, καθώς βουλευτές έχουν εξαπολύσει επιθέσεις όχι μόνον εναντίον του σχεδίου των δανειστών αλλά ακόμη και εναντίον του 47σέλιδου κειμένου που έχει υποβάλει η Αθήνα.

Το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση δεν απεργάζεται εκλογικά σενάρια και δουλεύει με ορίζοντα τετραετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ