Σαμαράς: Η χώρα πάει σε αναγκαστικό δανεισμό και σε τρίτο Μνημόνιο

Σαμαράς: Η χώρα πάει σε αναγκαστικό δανεισμό και σε τρίτο Μνημόνιο
Τα βέλη του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μιλώντας από το βήμα της Βουλής υποστήριξε πως η χώρα πάει σε αναγκαστικό δανεισμό και σε τρίτο Μνημόνιο.

«Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα μπορούσα να σας κάνω θα ήταν να συνεχίσετε τη διαπραγματεύση με βάση το mail Χαρδουβελη» είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε πια ότι mail αυτό ήταν πολύ καλύτερο από αυτά που προτείνουν τώρα οι δανειστές.

«Κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό με σημαία το δήθεν καταστροφικό email Χαρδούβελη που τώρα οι δικοί σας λένε ότι είναι μια όαση μπροστά σε αυτά που έχετε φέρει», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει φοροεπιδρομή, καθώς και ότι διέσυρε το χώρα στο εξωτερικό και γονάτισε τη χώρα στο εσωτερικό.

Για να αλλάξει η κατάσταση στο καλύτερο είπε πως τρία πραγματα πρέπει να γίνουν άμεσα, και αυτό, όπως ανέφερε, είναι προϋπόθεση για εθνική συνεννόηση: Να σταματήσουν οι συκοφαντίες και τα ψέματα, να αλλάξει η κυβέρνηση πολιτική, να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και προς τα έξω και προς τα μέσα.

Μας ρωτάτε λοιπόν και με θράσσος, με ποιους είμαστε, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εμείς έχουμε απαντήσει πολλές φορές στα ερωτήματα που θέσατε, υποστήριξε, υπεραμυνόμενος του έργου της κυβέρνησής του. Κάθε χρόνο μας ζητούσαν νέα μέτρα για να πιάσουμε τους στόχους, μέτρα που περιλάμβαναν κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση του ΦΠΑ, τα οποία είχαμε αρνηθεί. Τότε η κυβέρνηση είχε τη δύναμη γιατί έπιανε τους στόχους, εσείς έχετε χάσει την μπάλα, επαναφέρατε τη χώρα σε ύφεση, έχετε χάσει κάθε αξιοπιστία, είπε.

Ναι πήραμε σκληρά μέτρα, αλλά αυτά που τώρα εσείς προτείνετε, που προτείνουν οι δανειστές, τα αποτρέψαμε, συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τόλμησε να αγγίξει την «ιερή αγελάδα» του δημοσίου, ενώ είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με ξένους ηγέτες με στόχο την ανακούφιση από τα δεινά που θα επιφέρει στο λαό η νέα συμφωνία. Μίλησε μάλιστα για ακόμη πιο σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν από το Σεπτέμβριο.

Η μεγάλη μάχη δεν είναι τώρα, αυτό είναι αμμόλοφος. Εχουμε ένα βουνό να κατακτήσουμε, τους όρους της συμφωνίας για το τρίτο μνημόνιο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε την Ελλάδα να μοιάζει με αφρικανική χώρα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο των εκλογών, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν τις φοβάται. Η χώρα όμως δεν τις αντέχει, γιατί θα πάει ακόμη πιο πίσω. Πως θα πάτε σε εκλογές χωρίς συμφωνία, ρώτησε τον κ. Τσίπρα. Οι Ελληνες θέλουν να μείνουν στο ευρώ, δεν θα κερδίσετε εκλογές δημιουργώντας ένα τέτοιο κλίμα πόλωσης, είπε.

Αλλά και να περάσετε τη συμφωνία δεν θα μπορέσετε να κάνετε εκλογές. Τα μέτρα που θα πάρετε δεν θα σας το επιτρέψουν.

Κοιτάξτε μη γίνεται ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Είμαστε εδώ για να πούμε σε κάθε Ελληνα ότι η αξιοπιστία της χώρας θα αποκατασταθεί, οτι η ανάκαμψη θα επιστρέψει, ότι η ασφυξία θα σταματήσει.

Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την επιστροφή στην ομαλότητας, είπε. «Εσείς κοιτάξτε να μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος σε αυτή χώρα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ