Ντάισελμπλουμ: Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε, το συνολικό πακέτο πρέπει να είναι φερέγγυο

Ντάισελμπλουμ: Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε, το συνολικό πακέτο πρέπει να είναι φερέγγυο
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έκρινε «ανεπαρκή» την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

«Έχει καταγραφεί πρόοδος, αλλά είναι πράγματι ανεπαρκής» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, σε συνέντευξή του στο ολλανδικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL. «Δεν έχουμε συγκλίνει επαρκώς (στις διαπραγματεύσεις), αυτό είναι το συμπέρασμά μας», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «ο χρόνος πιέζει».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε ότι αν και οι θεσμοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς για το είδος των μέτρων θα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της έκτασης των μεταρρυθμίσεων. «Δεν μπορούμε να συναντηθούμε στα μισά του δρόμου, το συνολικό πακέτο πρέπει να είναι φερέγγυο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας.

Εν τω μεταξύ, πλήρες σχέδιο συμφωνίας που αποτελείται από 47 σελίδες , έχει αποστείλει από χθες η ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς, και αναμένει τις απαντήσεις τους σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στην πρόταση αυτή προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% για το 2015 και 1,5% για το 2016, ενώ επίσης, προβλέπονται τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 6%, 11% και 23%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ