Βαρουφάκης: Δεν το κουνάω από το υπουργείο

Βαρουφάκης: Δεν το κουνάω από το υπουργείο
Απάντηση στις πληροφορίες που ήθελαν τον Γιάνη Βαρουφάκη να απομακρύνεται από το ΥΠΟΙΚ δίνει ο υπουργός, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Real News ξεκαθαρίζει «Δεν το κουνάω από το υπουργείο».

«Όταν τάσσομαι σε κάτι, το πάω μέχρι το τέλος. Και να ξέρετε, θα πετύχουμε. Γιατί να μη μείνω;», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Δεν έπρεπε να μπούμε (στο ευρώ), αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή να φύγουμε. Ε, το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο. Δεν ήθελα να είμαι εδώ, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκα και είμαι, δεν μπορώ να φύγω», συμπλήρωσε.

«Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχεται για τους εταίρους σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν πέραν του άμεσου κόστους», είπε.

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της ρήξης και των πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζει δε ότι θα προτιμούσε να παραιτηθεί από το να ωθήσει τον ελληνικό λαό βαθύτερα στην οικονομική κακουχία. «Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ και δεν θα συμβιβαστώ σε όρους αρχής και όρους λογικής».

Σε σχέση με τις αντιδράσεις από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στο θέμα του ΦΠΑ, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «Η αντιμετώπιση της εγχώριας τρόικας υπήρξε σκυλίσια. Αγγίζει τα όρια της προδοσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ