Η Κωσταντοπούλου πρόεδρος στην επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Η Κωσταντοπούλου πρόεδρος στην επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.
Με δική της απόφαση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

«Αντικείμενο της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και τεκμηρίωσης, με οργανωμένο τρόπο, των αδιαμφισβήτητων ιστορικών στοιχείων που θα επισχύσουν αποτελεσματικά την ελληνική επιχειρηματολογία για την διεκδίκηση των οφειλομένων, και τη συστράτευση και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων και διεθνών οργανισμών σε αυτή την προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένης προς το σκοπό αυτό πραγματοποίησης επαφών με άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και με το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και με ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις, καθώς και της διοργάνωσης συνεδρίων και διαλέξεων για το ζήτημα αυτό», σημειώνεται στη σχετική απόφαση της Προέδρου της Βουλής.

Τη συγκρότηση της διακομματικής επιτροπής αποφάσισε πρόσφατα η Πρόεδρος της Βουλής και σε αυτή συμμετέχουν ακόμα οι έξι αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου (Αλ. Μητρόπουλος, Ι.Μπαλάφας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Νικ. Κακλαμάνης, Σπ. Λυκούδης, Γ. Λαμπρούλης), καθώς και οι βουλευτές Μαρία Κανελλοπούλου, Ευη Καρακώστα, Γερ. Μπαλαούρος, Ι. Σταθάς, Ι. Κεφαλογιάννης, Α. Κατσανιώτης, Δ. Κυριαζίδης, Ηλ. Παναγιώταρος, Ν. Μαυραγάνης και Δημ. Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η 15η Ιουλίου έχει προσδιοριστεί ως κατ’ αρχήν διορία προκειμένου η εν λόγω Επιτροπή να υποβάλει το πόρισμα των εργασιών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ