Ξεχωριστές συναντήσεις επιδιώκει ο Αλ. Τσίπρας με Μέρκελ και Ολάντ πριν τη Σύνοδο

Ξεχωριστές συναντήσεις επιδιώκει ο Αλ. Τσίπρας με Μέρκελ και Ολάντ πριν τη Σύνοδο
Το ενδεχόμενο για ξεχωριστές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει η Αθήνα.

Ο λόγος, για να προετοιμάσει το έδαφος για την επταμερή σύνοδο για την Ελλάδα, που θα διεξαχθεί στο περιθώριο του Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες απόψε το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι στην επταμερή σύνοδο θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Στο μεταξύ, τα μηνύματα που αποστέλλονται τόσο από τη Γερμανία όσο και από την Κομισιόν δείχνουν ότι η παραπομπή του ζητήματος σε πολιτικό επίπεδο δεν μπορεί να προηγηθεί της θετικής αξιολόγησης από τα τεχνικά κλιμάκια των ευρωπαϊκών θεσμών σε Αθήνα και Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει την εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, την αξιολόγηση της χώρας μας με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την άρση του προβλήματος ρευστότητας μέσω είτε της αύξησης του ELA είτε της χορήγησης του 1,9 δισ. από τα κέρδη της ΕΚΤ, ενώ θα "παίξει" και το χαρτί των γεωπολιτικών και οικονομικών επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης ελληνικής κατάρρευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ