Βερολίνο: «Δεν υπάρχει προσωπική βεντέτα με την Αθήνα»

Βερολίνο: «Δεν υπάρχει προσωπική βεντέτα με την Αθήνα»
Έσπευσε να διαψεύσει  η γερμανική καγκελαρία ότι υπάρχει «προσωπική βεντέτα με την Αθήνα», σημειώνοντας πως ούτε θεωρεί ότι η επίλυση του ελληνικού ζητήματος είναι διμερές ζήτημα.

Νωρίτερα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως οι σχέσεις Σόιμπλε και Βαρουφάκη είναι «καλύτερες από όσο νομίζει κανείς».

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι «ούτε υπάρχει βεντέτα ούτε η λύση στα προβλήματα της Ελλάδας είναι ένα διμερές θέμα μεταξύ Γερμανίας- Ελλάδας».

Στόχος της κυβέρνησης Μέρκελ, επανέλαβε, είναι η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ.

Από την πλευρά του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, χαρακτηρίστηκε επίσης ως «θετικό σημάδι» το ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει συζητήσεις με Κομισίον, ΕΚΤ και ΔΝΤ, επαναλαμβάνοντας όμως πως «δεν θα υπάρξει λευκή επιταγή» για την Αθήνα.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ είχε χαρακτηρίσει στη Deutsche Welle «απόλυτα λανθασμένα» δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Β.Σόιμπλε αποκάλεσε τον έλληνα ομόλογό του «ανόητα αφελή».

Παραθέτοντας την ακριβή διατύπωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην επίμαχη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε δηλώσει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, ότι δεν θεωρεί τον Γ. Βαρουφάκη αφελή σε θέματα επικοινωνίας.

Δίνοντας το στίγμα της όλης συνέντευξης στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικού την χαρακτήρισε ως ένα «κλασσικό παράδειγμα» συνεντεύξεων που δίνει ο Β. Σόιμπλε και όπου μιλάει με πολύ χιούμορ».

Σε ερώτηση για τη σχέση μεταξύ των δύο υπουργών, ο εκπρόσωπος παραδέχθηκε πως υπάρχει «σειρά ζητημάτων» για τα οποία υπάρχουν διαφορές, σημειώνοντας όμως πως «αυτό δεν επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους και την εκτίμηση που τρέφει ο Β. Σόιμπλε για τον έλληνα συνάδελφό του». «Δεν κάθεσαι να μιλήσεις τόση ώρα με κάποιον τον οποίο δεν εκτιμάς» σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη:

Τι λέει ο γερμανικός τύπος για τη "φασαρία" μεταξύ Αθήνας-Βερολίνου

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες της Ε.Παναρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ