Ομπάμα: "Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανακάμψει στο εσωτερικό της Ευρωζώνης"

Ομπάμα: "Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανακάμψει στο εσωτερικό της Ευρωζώνης"
Στην συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, σε μία προσπάθεια της Μέρκελ να αποτρέψει την αποστολή εξοπλισμού στο Κίεβο, όπως σκοπεύει η αμερικανική κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε συγχαρητήρια στην Γερμανίδα καγκελάριο για την επανεκλογή της και τις ποδοσφαιρικές επιτυχίες της χώρας.

"Η Γερμανία είναι από τους πιο ισχυρούς εταίρους μας και πάντα συνομιλούμε σχετικά με θέματα ασφαλείας" δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε πως στις συνομιλίες του με την καγκελάριο συμπεριλήφθηκε και η Ελλάδα.

"Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανακάμψει στο εσωτερικό της Ευρωζώνης", τόνισε ο Ομπάμα και συμπλήρωσε "ανυπομονώ να ακούσω τις προτάσεις της Άγκελα Μέρκελ για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης" .

Από την μεριά της η Άνκελα Μέρκελ δήλωσε πως το πρόγραμμα διάσωσης βρίσκεται στη βάση κάθε διαπραγμάτευσης την οποία θα έχουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την Ελλάδα.

"Αυτό που μετράει είναι τι ακριβώς θα θέσει η Ελλάδα στο τραπέζι του Eurogroup. Η πολιτική της Γερμανίας είχε σαν γνώμονα από το 2010 έως και σήμερα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη", κατέληξε η κ. Μέρκελ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ανάμεσα στα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος αναμένεται να είναι και το ελληνικό, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σχετικά με την στάση των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με δηλώσεις του επισήμανε πως ο Πούτιν δεν αφήνει καμία επιλογή στη διεθνή κοινότητα από το να εξακολουθήσει να επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα ή να παράσχει επιπλέον βοήθεια στο Κίεβο.

"Ας ελπίσουμε να φτάσει σε ένα σημείο όπου θα συνειδητοποιήσει ότι η ζημιά που προκαλεί δεν είναι μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά προκαλεί τεράστια ζημιά στην ίδια τη Ρωσία", τόνισε ο Κέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ