Ενας ειδικός σε 18 ανακριτές διαφθοράς. Ετοιμάζουν πρόσληψη 176 εμπειρογνωμόνων

Ενας ειδικός σε 18 ανακριτές διαφθοράς. Ετοιμάζουν πρόσληψη 176 εμπειρογνωμόνων
Ειδικοί εμπειρογνώμονες με νομοθετική ρύθμιση στην υποστήριξη των αρμόδιων δικαστικών Αρχών όσον αφορά τις έρευνες για μεγάλες

υποθέσεις διαφθοράς. Την εν λόγω ρύθμιση προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως προκύπτει από έγγραφο του αρμόδιου υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας, επισημαίνοντας ότι οι έρευνες καθυστερούν, καθώς δεν έχουν διατεθεί ακόμη στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές οι ειδικοί εμπειρογνώμονες, με ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι στα εννέα ειδικά ανακριτικά γραφεία που χειρίζονται τις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, μόνον ένας είναι ο ειδικός επιστήμονας τον οποίο «μοιράζονται» 18 ανακριτές.
Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει στην απάντησή του ότι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εγκριθεί η πρόσληψη 176 δικαστικών πραγματογνωμόνων, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του τρέχοντος έτους. Επίσης, κάνει γνωστό ότι το υπουργείο επεξεργάζεται διάταξη που θα καθορίσει το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών του συγκεκριμένου κλάδου (δομή υπηρεσίας και κάθε άλλη οργανωτική λεπτομέρεια).