Χρ. Σταϊκούρας: Αναθεώρηση προς τα πάνω - Στο 2,3% αντί 1,8% η ανάπτυξη για το 2023

Χρ. Σταϊκούρας: Αναθεώρηση προς τα πάνω - Στο 2,3% αντί 1,8% η ανάπτυξη για το 2023

Η συγκεκριμένη είναι «η πιο συντηρητική εκτίμηση των θεσμών εντός Ελλάδας.

Σε θετική αναπροσαρμογή των προβλέψεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2023 προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών καθώς ο ρυθμός μεγέθυνσης δείχνει ότι θα τρέξει με 2,3% αντί 1,8% που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή «σας ενημερώνω ότι μετά από σύσκεψη που είχαμε με όλους τους φορείς εντός Ελλάδος η εκτίμηση που έχουμε για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας για το 2023 είναι ότι θα τρέξει με ρυθμό μεγέθυνσης 2,3% και όχι 1,8% όπως προβλέπαμε στον προϋπολογισμό. Πάμε καλύτερα. Και το 2,3% είναι η πιο συντηρητική εκτίμηση των θεσμών εντός Ελλάδας».

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε παράλληλα την σταθερή στρατηγική της κυβέρνησης να εκμεταλλεύεται κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την στήριξη της κοινωνίας και των πιο ευάλωτων.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης που περιλαμάνει το υπο συζήτηση νομοσχέδιο στην Ολομέλεια ύψους 630 εκατ ευρώ δεν είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2023 και θα χρηματοδοτηθούν απο την μεγέθυνση της οικονομίας που ήδη έχει επιτευχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ