Έπεσαν οι υπογραφές με Προκοπίου και Γκριμάλντι για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά & το Λιμάνι Ηγουμενίτσας

Έπεσαν οι υπογραφές με Προκοπίου και Γκριμάλντι για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά & το Λιμάνι Ηγουμενίτσας

Ποια τα σχέδια των επενδυτών 

Δυο σημαντικές συμφωνίες για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και το Λιμάνι Ηγουμενίτσας, που θα ενισχύσουν τόσο την εθνική όσο και τη τοπική οικονομία υπεγράφησαν σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η πρώτη αφορά τη μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου έναντι τιμήματος 62,5 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο πλειοδότης του διαγωνισμού στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα κέντρο αιχμής της τεχνολογίας στη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία, επιβεβαιώνοντας έτσι το ενδιαφέρον του για τα πολεμικά πλοία.

Περιγράφοντας τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει, από πλευράς επενδύσεων, ο κ. Προκοπίου ανέφερε ότι θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των ναυπηγείων με συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, θα τεθούν σε λειτουργία οι δεξαμενές και θα προχωρήσουν και οι συνδέσεις με τους παρόχους ενέργειας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη για την απασχόληση αλλά και για την Ελληνική Οικονομία ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που υπήρχαν τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο σε επίπεδο εργαζομένων για να στεφθεί με επιτυχία.

Η δεύτερη σημαντική συμφωνία αφορά την αξιοποίηση του Λιμένος Ηγουμενίτσας έναντι 84,2 εκατ. ευρώ που υπεγράφη σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ με επενδυτικό σχήμα που ηγείται ο Εμανουέλ Γκριμάλντι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εμπλεκομένων στη συμφωνία θα αυξηθεί η εμπορική και η επιβατική κίνηση το λιμάνι και θα δημιουργηθούν αρκετές νέες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ