Παράταση για ένα τρίμηνο στην επιδότηση  του πετρελαίου θέρμανσης

Παράταση για ένα τρίμηνο στην επιδότηση  του πετρελαίου θέρμανσης

Μετά την παράταση για δύο μήνες στην προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε παράταση και στην επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για ένα τρίμηνο με 15 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3.

Ο υπουργός τόνισε ότι ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο επόμενο έτος είναι απολύτως εφικτός, ενώ σημείωσε ότι την Τετάρτη εκτός από τα 500 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν στους αδύναμους συμπολίτες μας, θα καταβληθεί και μια γενναία δόση του επιδόματος θέρμανσης, ύψους 190 εκατ. ευρώ.

Παρατείνεται κατά δύο μήνες η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

Επανέλαβε δε, ότι παρατείνεται κατά δύο μήνες η υποχρέωση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας (έως το τέλος Φεβρουαρίου).

Η οικονομία πάει ικανοποιητικά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος παράλληλα στα οικονομικά δεδομένα και τις προβλέψεις για το 2023, αλλά και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Όπως επισήμανε είναι απολύτως εφικτός ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ σημείωσε ότι το 2023 η χώρα επιστρέφει σε πρωτογενή πλεονάσματα, έχοντας καταφέρει λόγω υψηλής ανάπτυξης, την καλύτερη βελτίωση στα δεδομένα.


Η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος είναι η σημαντικότερη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είπε ο υπουργός Οικονομικών. Το ύψος του ΑΕΠ είναι ένα πρόβλημα, αλλά η βιωσιμότητα του χρέους δεν τίθεται εν αμφιβόλω, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σταϊκούρας.

“Την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική εκταμίευση 500 εκατ ευρώ προς αδύναμους, αλλά και η εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης, στο ύψος των 190 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν την Τετάρτη. Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ. Η επιδότηση μειώνεται, καθώς πέφτει η τιμή του πετρελαίου”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ