Ανάσα για την Ευρώπη οι δυο πλωτοί σταθμοί LNG

Η Ιταλία και η Φινλανδία θα λάβουν πλωτούς τερματικούς σταθμούς εισαγωγής. Η Excelerate υπογράφει επιστολή με τη Hyundai για νέο πλοίο εισαγωγής LNG

Ανάσα για την Ευρώπη οι δυο πλωτοί σταθμοί LNG

Τουλάχιστον δύο πλωτοί τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου κατευθύνονται προς την Ευρώπη τους επόμενους μήνες, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες δίνουν μάχη να αντικαταστήσουν τις προμήθειες που διακόπηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Golar LNG Ltd. μετατρέπει ένα δεξαμενόπλοιο LNG σε πλωτό τερματικό σταθμό που αναμένεται να αρχίσει να εισάγει φυσικό αέριο στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ιταλίας το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους,σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Το πλοίο πωλήθηκε στον φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου φυσικού αερίου της Ιταλίας, Snam SpA, τον Μάιο. Ένα άλλο δεξαμενόπλοιο της Golar βρίσκεται σε διαδικασία μετατροπής.

Η Εxcelerate Energy Inc, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι ο πλωτός τερματικός σταθμός LNG θα κατευθυνθεί στη Φινλανδία από την Αργεντινή μετά τις 31 Αυγούστου. Η εταιρεία υπέγραψε επιστολή προθέσεων με τη Hyundai Heavy Industries της Νότιας Κορέας, αυτή την εβδομάδα, για την κατασκευή μιας νέας πλωτής μονάδας που πρόκειται να παραδοθεί το 2026.

Οι ανακοινώσεις έρχονται εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης εξοπλισμού για την παραγωγή LNG και την εισαγωγή του στην Ευρώπη, όπου οι χώρες σπεύδουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ