Οι traders αρχίζουν να αμφιβάλλουν ακόμη και για μία μονάδα αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ

Οι traders αρχίζουν να αμφιβάλλουν ακόμη και για μία μονάδα αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ

Οι traders αρχίζουν να αναρωτιούνται εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, καθώς οι ανησυχίες για την ανάπτυξη επιβαρύνουν τις προσδοκίες για επιθετική σύσφιξη της πολιτικής.

Οι αγορές χρήματος την Τρίτη ανέφεραν εν συντομία ότι η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να σταματήσει πριν φτάσει τις 100 μονάδες βάσης, σε σύγκριση με τα στοιχήματα για περισσότερες από 200 μονάδες βάσης συνολικά μόλις στις 21 Ιουλίου. Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα, η πρώτη αύξηση από το 2011.

Οι traders στοιχηματίζουν εν μέσω φόβων ότι η υπερβολική σύσφιξη θα μπορούσε να οδηγήσει τη ζώνη του ευρώ σε ύφεση. Ο πληθωρισμός ρεκόρ και η αυξημένη πιθανότητα διακοπής της ρωσικής ενέργειας απειλούν να προκαλέσουν πτώση στο μπλοκ των 19 μελών της ευρωζώνης.

Η εξασθένηση της εμπιστοσύνης στις επιθετικές αυξήσεις δίνει ώθηση στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα. Η απόδοση του διετούς γερμανικού ομολόγου, από τις πιο ευαίσθητες στις αυξήσεις των επιτοκίων, υποχώρησε έως και 0,17%, το χαμηλότερο από τις 16 Μαΐου. Ο τομέας επωφελείται επίσης από την προσφορά για περιουσιακά στοιχεία καταφυγίου καθώς κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ-Κίνας για την Ταϊβάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ