Χρ.Σταϊκούρας: Η στρατηγική μας στοχεύει σε ένα σύγχρονο και δυναμικό μείγμα οικονομικής πολιτικής

Χρ.Σταϊκούρας: Η στρατηγική μας στοχεύει σε ένα σύγχρονο και δυναμικό μείγμα οικονομικής πολιτικής

Η συζήτηση του υπουργού Οικονομικών με τον Μάριο Νάβα στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Τη διαδικασία μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας μέσω της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων, ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συζήτηση που είχε στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τον γενικό διευθυντή της ΓΔ Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάριο Νάβα.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, «η στρατηγική μας στοχεύει σε ένα σύγχρονο και δυναμικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, που εδράζεται στην υλοποίηση συνετής δημοσιονομικής πολιτικής μέσω της μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και στην προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση μακροχρόνιων στρεβλώσεων της ελληνικής οικονομίας, τη διεύρυνση της παραγωγικής της βάσης και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων». Προσέθεσε δε, ότι «οι συνολικά πέντε πυλώνες της μεταρρυθμιστικής μας ατζέντας συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη ισχυρής ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Από την πλευρά του, ο κ. Νάβα δήλωσε ότι «η ΓΔ Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν έχει βοηθήσει και συνεχίζει να βοηθά την Ελλάδα στην ανάπτυξη και υλοποίηση περισσότερων από 200 έργων τεχνικής υποστήριξης που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής μέσω του Εργαλείου Τεχνικής Υποστήριξης (TSI)». Και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι υλοποιείται με επιτυχία ένα έργο για την Ανάπτυξη της Στρατηγικής για την Κεφαλαιαγορά. «Οι κεφαλαιαγορές πρέπει να τοποθετηθούν στο επίκεντρο των προσπαθειών, ούτως ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελλάδας», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ