Πούτιν: Από την Παρασκευή 1 Απριλίου οι «μη φιλικές χώρες» θα πληρώνουν για το αέριο σε ρούβλια

Πούτιν: Από την Παρασκευή 1 Απριλίου οι «μη φιλικές χώρες» θα πληρώνουν για το αέριο σε ρούβλια

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε  ότι η Ρωσία θα διακόψει τα ενεργά συμβόλαια φυσικού αερίου εάν οι αγοραστές δεν συμμορφωθούν με το αίτημά της για πληρωμή σε ρούβλια.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο οι «μη φιλικές χώρες» από αύριο 1η Απριλίου θα πρέπει να αγοράζουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πούτιν, οι ξένοι αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια σε ρωσικές τράπεζες και να πληρώνουν μέσω αυτών, από την 1η Απριλίου.

Ρωσία: Εκτοξεύθηκε η δημοτικότητα του Πούτιν - Το 83% των Ρώσων εγκρίνει την εισβολή στην Ουκρανία

Ανέφερε, δε, ότι η Ρωσία θα διακόψει τα ενεργά συμβόλαια φυσικού αερίου εάν οι αγοραστές δεν συμμορφωθούν με το αίτημά της για πληρωμή σε ρούβλια.

«Για να αγοράσουν ρωσικό φυσικό αέριο, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια σε ρωσικές τράπεζες. Από αυτούς τους λογαριασμούς θα γίνονται οι πληρωμές για το φυσικό αέριο που θα παραδοθεί από αύριο», είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτικές δηλώσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian.

«Εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές έτσι, τότε θα το θεωρήσουμε ως αθέτηση υποχρεώσεων εκ μέρους των αγοραστών, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε φιλανθρωπία – δηλαδή θα σταματήσουν οι υπάρχουσες συμβάσεις», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ