Χανιά: Πιλοτική λειτουργία του myDimos.Live.gov.gr

Χανιά: Πιλοτική λειτουργία του myDimos.Live.gov.gr

Η νέα πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε μηχανικούς και πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους ψηφιακά

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων ξεκινά η πιλοτική λειτουργία της νέας πλατφόρμας myDimos.Live.gov.gr που κατασκευάσθηκε με ευθύνη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η νέα πλατφόρμα που παρουσιάσθηκε σήμερα στο δημαρχείο της πόλης, δίνει τη δυνατότητα σε μηχανικούς και πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους ψηφιακά ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες που απαιτούνται καθώς και να επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική τους παρουσία.

Όπως επεσήμανε κατά την παρουσίαση ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η λειτουργία της νέας πλατφόρμας κάνει πανελλαδική έναρξη από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου και σύντομα, όπως σημείωσε, θα επεκταθεί και σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η λειτουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας αποτελεί μια ακόμα πρωτιά για τον δήμο στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αξιοποίηση της σύχρονης τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ