Δράσεις 62 εκατ. ευρώ από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Δράσεις 62 εκατ. ευρώ από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης για τη Δράση 2 θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr), από τη Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

 

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός και ο Υφυπουργός κ. Γεώργιος Στύλιος ανακοινώνουν την έκδοση της Πρόσκλησης για τη Δράση 2 των Υπομέτρων 16.1-16.2 "Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου των επιχειρησιακών ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας" και 16.1-16.5 "Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου των συνεργασιών με σκοπό την προώθηση δράσεων οι οποίες επιδεικνύουν σεβασμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή" στο πλαίσιο του Μέτρου 16 "Συνεργασία" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.

Την Πρόσκληση υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Οδ. Παπαγιαννίδης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πρόσκλησης ανέρχεται στα 62 εκ. ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης για τη Δράση 2 του Μέτρου 16 έχουν μόνο οι δικαιούχοι της Δράσης 1. Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης για τη Δράση 2 θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr), από τη Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στη Δράση 1.

Όσες Επιχειρησιακές Ομάδες είναι σε διαδικασία ένταξης στη Δράση 1, η υποβολή των αιτήσεων στήριξης θα ξεκινά την επομένη της ημερομηνίας της Απόφασης Ένταξης στη Δράση 1 και μέχρι δύο μήνες.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και την ημερομηνία οριστικοποίησης της αίτησης στήριξης στο ΠΣΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ