Φυσικό αέριο: Η Ρωσία αυξάνει τις ροές προς την Ευρώπη - Αποκλιμακώνονται οι τιμές

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία αυξάνει τις ροές προς την Ευρώπη - Αποκλιμακώνονται οι τιμές

Η είδηση για την επικοινωνία Πούτιν - Μίλερ προκαλεί αποκλιμάκωση στις τιμές του φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην Gazprom να αυξήσει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από τις 8 Νοεμβρίου και αφού θα έχει ολοκληρώσει τη δημιουργία επαρκών αποθεμάτων για την ίδια τη Ρωσία.

Όπως έγινε γνωστό από τη Μόσχα, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, να αυξήσει τις ροές προς την Αυστρία και τη Γερμανία, όπου βρίσκονται οι βασικές μονάδες αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον Πούτιν, το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα επιτρέψει στην Gazprom να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς την Ευρώπη ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Η είδηση για την επικοινωνία Πούτιν - Μίλερ προκαλεί αποκλιμάκωση στις τιμές του φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο μεταξύ, Ρώσοι αξιωματούχοι που επικαλείται το Bloomberg ανέφεραν πως επιθυμία της Ρωσίας είναι οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη να υποχωρήσουν κατά 60% προκειμένου οι χώρες της ηπείρου να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Gazprom και να μη στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ