Ρ. Λαμπίρης: Ιστορική ευκαιρία για δομικές μεταρρυθμίσεις με τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης

 Ρ. Λαμπίρης: Ιστορική ευκαιρία για δομικές μεταρρυθμίσεις με τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης

 


Ψηφιοποίηση και αειφορία οι προτεραιότητες

 

Μια μοναδική ιστορική ευκαιρία για δομικές μεταρρυθμίσεις δίνεται στη χώρα μας με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως ανέφερε ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη διάρκεια του RoundTable Discussion «How to re-spark foreign direct investment» στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2021.
Ο κ. Λαμπίρης επισήμανε ότι ο δομικός αυτός μετασχηματισμός πρέπει να γίνει με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρας, την ψηφιοποίηση της χώρας, καθώς και με τη στήριξη υφιστάμενων και την ανάπτυξή νέων παραγωγικών κλάδων.
«Πολύ σημαντικό λοιπόν, είναι να στηριχτούν και να εκσυγχρονιστούν οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας όπως ο τουρισμός, και να επενδύσουμε σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας, όπως ενδεικτικά της παραγωγής επεξεργαστών, τεχνητής νοημοσύνης, αμυντικής βιομηχανίας», σημείωσε σχετικά.
Ο κ. Λαμπίρης τόνισε ότι οι επενδύσεις πρέπει να στραφούν στην έρευνα στον τομέα της αειφορίας με σκοπό να συνδυαστεί και με τη βιομηχανία και να «βοηθήσουμε μέσω της τεχνολογίας και την ψηφιοποίηση στην διαλειτουργικότητας των μεταφορών». Χαρακτήρισε δε, αισιόδοξο ότι ήδη η χώρα, προσανατολίζεται σε αυτούς τους άξονες, «ώστε να μπορούμε να προσελκύσουμε μακροχρόνιες επενδύσεις και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ