Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές τον Απρίλιο

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές τον Απρίλιο

Εκτακτη ενίσχυση για όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται τον Απρίλιο περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αφορούν επιχειρήσεις με έως 50 εργαζόμενους και τα ποσά κατανέμονται ως εξής:

-1000 ευρώ για επιχειρήσεις με 0-5 εργαζόμενους

-2000 για 6-20 εργαζόμενους

-4.000 για 21-50 εργαζόμενους

Για επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερο από 15 μέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο μισό του ανάλογου ποσού.

Όπως είπε ο υπουργός η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε καμία κράτηση και η εισφορά δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς δημόσιο, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κτλ.

Διαφοροποιείται σε σχέση με την αρχική αποζημίωση, καθώς το ποσό είναι αυξημένο και καλύπτει περισσότερες επιχειρήσεις καθώς λαμβάνει υπόψη τη συσσωρευμένη και κλιμακούμενη πίεση στο εισόδημα των επιχειρηματιών.

Οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε 100.000 και το συνολικό κόστος 130 εκατ. ευρώ, η καταβολή θα γίνει εντός Μαΐου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και αφορούσαν την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και των εργαζομένων τους στις περιοχές που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ