Σήμερα… πληρώνει – ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και φόρος εισοδήματος

Σήμερα… πληρώνει – ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και φόρος εισοδήματος

Βαρύς είναι ο κατάλογος των υποχρεώσεων για τους φορολογούμενους σήμερα, καθώς εκπνέουν οι προθεσμίες πληρωμής τριών βασικών φόρων.

Εντός της ημέρας οι υπόχρεοι θα πρέπει να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία κανονικά πληρώνονται στο τέλος Δεκεμβρίου ή στην… εθιμική παράταση ολίγων ημερών μετά την είσοδο του νέου έτους όμως φέτος και λόγω των συνθηκών της πανδημίας κρίθηκε σκόπιμο να μετατεθεί για δύο μήνες η πληρωμή τους.

Επίσης μέσα στη σημερινή ημέρα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την 8η και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, καθώς και την 6η και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους θα πρέπει να είναι και όσοι έχουν ρυθμίσει παλαιότερες οφειλές τους προς την Εφορία.

Για τις επιχειρήσεις ο κατάλογος των υποχρεώσεων περιλαμβάνει επίσης την καταβολή του ΦΠΑ και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, ενώ η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Εξαίρεση αποτελούν οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και για τις οποίες έχει παραταθεί η προθεσμία καταβολής της δόσης τους.

Συνολικά και μετά το τέλος της σημερινής και τελευταίας εργάσιμης ημέρας του Φεβρουαρίου, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως θα μπουν στα κρατικά ταμεία περίπου 3,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου οι έγγαμοι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν δηλώσει αν επιθυμούν να υποβάλουν χωριστές δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ