Μαδούν τη μαργαρίτα για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Μαδούν τη μαργαρίτα για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Η Γ΄Λυκείου και το λιανεμπόριο φαίνεται να έχουν το προβάδισμα στη νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της κοινωνικής ζωής και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Oι πιέσεις στην οικονομία δείχνουν να αναθεωρούν τη στρατηγική του «πρώτα τα σχολεία», με το υπουργείο Ανάπτυξης να φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους της αγοράς πως αμέσως μετά τη λήξη του τρίτου lockdown θα μπορέσουν να ανεβάσουν τα ρολά τους τα καταστήματα. Ωστόσο, πιέσεις για άμεση επαναλειτουργία των μαθημάτων σε πρώτη φάση στη Γ’ Λυκείου -ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων- και αμέσως μετά στις υπόλοιπες βαθμίδες ασκεί το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας πως η επανέναρξη των μαθημάτων στις τάξεις του δημοτικού θα επιτρέψει και στους γονείς να βγουν από το σπίτι.

Για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου -όποτε αποφασιστεί αυτή- η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο είτε να «εμπλουτίσει» την υπηρεσία SMS του 13033 είτε να εισάγει έναν νέο μηχανισμό χρονομέτρησης των αγορών. Κατά κοινή ομολογία το δίωρο που είχε επιβληθεί στην προηγούμενη περίοδο δεν επαρκεί και η κυβέρνηση εκτιμάται πως θα δώσει στους πολίτες χρονικό περιθώριο 3-4 ωρών για την πραγματοποίηση των αγορών τους.

Η εισαγωγή ενός νέου κωδικού για τον συγκεκριμένο σκοπό στον κατάλογο των επιλογών του 13033 ενδεχομένως να προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες, ενώ μελετώνται και άλλες λύσεις όπως η διάθεση ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο, όλα αυτά δεν απαντούν στο πώς θα κάνουν τις αγορές τους όσοι δεν έχουν κινητό τηλέφωνο ή έχουν συσκευή παλαιάς τεχνολογίας που δεν μπορεί να δεχθεί εφαρμογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ