Παράταση lockdown ως τις 14 Δεκεμβρίου - Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου

Παράταση lockdown ως τις 14 Δεκεμβρίου - Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου

Σηκώνουν τα ρολά από τις 7 Δεκεμβρίου τα καταστήματα εποχικών ειδών σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ θα παραταθούν ως τις 14 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση αφορά μόνο τα καταστήματα που πωλούν διακοσμητικά και άλλα είδη για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, θα επιτραπεί η πώληση αντίστοιχων προϊόντων από τα σουπερμάρκετ.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

«Το φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι υψηλή. Επομένως, θα παρακολουθήσουμε όλα τα σχετικά στοιχεία που μας δίνουν οι ειδικοί, θα ακούσουμε την εισήγησή τους και θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση, ενδεχομένως και δια του πρωθυπουργού, την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το πώς (και το αν) θα προχωρήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων, αρχής γενομένης από τις 14 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ