Κοινωνικός τουρισμός 2020: Oι περιοχές που προτιμούν οι δικαιούχοι

Κοινωνικός τουρισμός 2020: Oι περιοχές που προτιμούν οι δικαιούχοι

Αναφορικά με τις περιοχές που παρουσίασαν την υψηλότερη ζήτηση, πρώτη με διαφορά στις προτιμήσεις των ωφελουμένων ήταν η Χαλκιδική, ακολούθησε η Θάσος, ενώ τη τρiάδα συμπλήρωσε η Εύβοια.

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενεργοποιούνται οι επιταγές κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 17 Αυγούστου, ενεργοποιήθηκαν συνολικά 45.715 επιταγές σε τουριστικά καταλύματα και 7.500 επιταγές ακτοπλοϊκής μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα 32.877 επιταγές του βελτιωμένου και ενισχυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020-2021, που ξεκίνησε την 1η Αυγούστου, καθώς και 12.838 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2019-2020, που παρατάθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου 2020. Οι επιταγές των δικαιούχων και ωφελουμένων ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα στις περιφερειακές ενότητες, που επισυνάπτονται.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2019, είχαν ενεργοποιηθεί περίπου 9.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα της χώρας.

Αναφορικά με τις περιοχές που παρουσίασαν την υψηλότερη ζήτηση, πρώτη με διαφορά στις προτιμήσεις των ωφελουμένων ήταν η Χαλκιδική, ακολούθησε η Θάσος, ενώ τη τράδα συμπλήρωσε η Εύβοια.

Αναλυτικά, οι επιταγές των δικαιούχων και ωφελουμένων ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα στις εξής περιφερειακές ενότητες:


Για αναλυτικές πληροφορίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, καθώς και πλήρεις οδηγίες για τη διαδικασία ενεργοποίησης των επιταγών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ