Τέσσερις άξονες για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας

Τέσσερις άξονες για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας

Η πράσινη ανάπτυξη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η απασχόληση και κοινωνική συνοχή και οι επενδύσεις είναι οι τέσσερις άξονες του σχεδίου για την ανάπτυξη της χώρας, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Άλεξ Πατέλης, προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Κομισιόν και του ΙΟΒΕ την Τετάρτη ο Α. Πατέλης έκανε γνωστό πως την ερχόμενη εβδομάδα η επιτροπή σοφών της οποίας επικεφαλής είναι ο Κύπριος οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης θα καταθέσει την πρώτη δέσμη των προτάσεών της στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση με τη σειρά της θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτάσεις της στα μέσα του φθινοπώρου.

Αναφερόμενος στους τέσσερις άξονες, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού τόνισε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση προσδοκά με την ενθάρρυνση των επενδύσεων να αντιμετωπιστεί η προβληματική εικόνα που παρουσιάζουν οι ελληνικές εξαγωγές. Παράλληλα, είπε, τόνισε την ανάγκη μιας φορολογικής μεταρρύθμισης που θα αντιμετωπίζει την παραοικονομία και θα παρέχει φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις.

Σχετικά με την πράσινη ανάπτυξη ο Α. Πατέλης ανέφερε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μοντέλο για την ενεργειακή μετάβαση στην Ε.Ε., ενώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό υπογράμμισε το έργο που παρουσιάστηκε κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ