«Ναι» από το Eurogroup στην εκταμίευση των 748 εκατ.

«Ναι» από το Eurogroup στην εκταμίευση των 748 εκατ.

Πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα άναψαν την Πέμπτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το Eurogroup συνεχάρη τις ελληνικές αρχές για την ταχεία και αποφασιστική απάντησή τους τόσο αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και με τη λήψη οικονομικών μέτρων. «Καλωσορίζουμε επίσης τη δέσμευση της Ελλάδας για την υλοποίηση επιπλέον μεταρρυθμίσεων με στόχο την υποστήριξη της ανάκαμψης» αναφέρει το Euorgroup.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο τόνισε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα έκανε λόγο για δύσκολη περίοδο και τόνισε πως «η Ελλάδα θα επωφεληθεί από την ίδια ευελιξία όπως και τα άλλα μέλη της ευρωζώνης».

«Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών, συνεχίζει να εφαρμόζει το συνεκτικό, δυναμικό, αποτελεσματικό και εμπροσθοβαρές σχέδιό της. Σχέδιο το οποίο, με την υλοποίηση φιλοαναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας, θα μας επιτρέψει να υπερβούμε τις σημερινές δυσκολίες με τις ελάχιστες δυνατές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, και να διαμορφώσουμε στέρεες βάσεις για το μέλλον της οικονομίας», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ