Μετά τον κορονοϊό: Χαλάρωση, ανησυχία και διακοπές στο… σπίτι

Τι δείχνει δημοσκόπηση της Interview

Μετά τον κορονοϊό: Χαλάρωση, ανησυχία και διακοπές στο… σπίτι

Τέσσερις στους δέκα δεν θα πάνε διακοπές φέτος, ενώ περισσότεροι από τους μισούς απαντούν σε σχετική έρευνα ότι το εισόδημά τους έχει μειωθεί εξαιτίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που ακολούθησαν.

Δημοσκόπηση της Interview καταγράφει ότι το 56% δηλώνει μείωση του εισοδήματος, ενώ 3 στους 4 απαντούν πως καλώς ελήφθησαν τα περιοριστικά μέτρα. Το 50% δηλώνει πως έχει πάντα μαζί του αντισηπτικό όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού, ενώ το 27% δηλώνει πως το πράττει σπάνια ή και ποτέ.

Μικρότερο, 31%, είναι το ποσοστό όσων έχουν πάντα μαζί τους μία μάσκα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα σχετικά με την τήρηση αποστάσεων. Στην αντίστοιχη έρευνα της εταιρείας στις 27 Μαρτίου το 75% έλεγε πως διατηρούσε απόσταση δύο μέτρων από άλλους ανθρώπους, ενώ στη νέα δημοσκόπηση με ημερομηνία 27 Μαΐου το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 39%, ενώ το 45% δηλώνει πως μερικές φορές ξεχνιέται.

Σε σχέση με τις καλοκαιρινές διακοπές, 1 στους 4 δηλώνει πως δεν πρόκειται να πάει λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ συμπεριλαμβανομένων όσων φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όσων δεν τους το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, το ποσοστό ανέρχεται στο 39%. Ποσοστό 28% δηλώνει πως χρησιμοποιεί περισσότερο το διαδίκτυο για την πραγματοποίηση αγορών σε σχέση με το παρελθόν, ενώ ίδια επίπεδα χρήσης ανέφερε το 64%. Όσο για το άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης, το 61% δηλώνει πως δεν έχει πάει για φαγητό έξω αλλά σκοπεύει να το πράξει προσεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ