Σε αναστολή λειτουργίας 205.984 επιχειρήσεις

Σε αναστολή λειτουργίας 205.984 επιχειρήσεις

Από τις 205.984 επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, οι επιχειρήσεις των κλάδων της "Εκπαίδευσης" και των "Δραστηριοτήτων οργανώσεων" παρουσίασαν αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 0,6% και 3,1% αντίστοιχα μεταξύ α’ τριμήνου εφέτος και α’ τριμήνου 2019.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου "Δημιουργικές δραστηριότητες, τέχνες και διασκέδαση" παρουσίασαν τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών (3,5%), ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου "Καταλύματα" κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση (19,1%).

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αφορούν στην εξέλιξη του κύκλου εργασιών για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών στοιχείων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κλάδος "Δημιουργικές δραστηριότητες, τέχνες και διασκέδαση" παρουσίασε τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών (11,6%) μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαρτίου 2019.


Ενώ, ο κλάδος που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών (67,3%) κατά την ίδια σύγκριση, είναι οι "Διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις".

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η σημερινή δημοσίευση αποτελεί συνέχεια του σχετικού δελτίου Τύπου στις 16 Απριλίου 2020, με ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων στοιχείων για τον κύκλο εργασιών από διοικητικές πηγές τον εφετινό Μάρτιο.

Αντίστοιχη δημοσίευση θα πραγματοποιείται εφεξής σε μηνιαία βάση, καθ’ όλη την περίοδο που θα παρουσιάζει ενδιαφέρον και θα είναι εύλογη η καταγραφή των επιπτώσεων του κορoνοϊού στις επιδόσεις των ελληνικών επιχειρήσεων που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ