Γεωργιάδης: Από τις 25 Απριλίου αρχίζει η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα - Αργεί η κανονικότητα

Γεωργιάδης: Από τις 25 Απριλίου αρχίζει η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα - Αργεί η κανονικότητα

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα μέτρα της κυβέρνησης απέδωσαν καθώς ενώ στις αρχές Μαρτίου υπήρξαν πολλές απολύσεις, μετά τα μέτρα δεν υπήρξε καμία

Δεν είναι υποχρεωτικό η άρση των περιοριστικών μέτρων να γίνει ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα, επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, και τόνισε πως «ακόμη και όταν επιστρέψουμε σταδιακά, θα αργήσουμε πολύ να επιστρέψουμε στη ζωή όπως την αφήσαμε. Θα υπάρχουν αποστάσεις, αντισηπτικά και άλλα μέτρα.»

Αποδέχθηκε πως «προφανώς θα έχουμε χρονιά ύφεσης- Δεν είναι όμως όλα μηδενιστικά» τόνισε. Ενημέρωσε ότι «η εκ περιτροπής εργασία είναι για όσο κρατάει η καραντίνα» αναφέρθηκε στα voucher των 600 ευρώ στους επιστήμονες, αλλά και στα μέτρα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, ενώ διαβεβαίωσε για την επάρκεια σε μάσκες προστασίας, κάνοντας αναφορά σε παραγωγή 9 εκατ. μασκών/μήνα, σε δύο εργοστάσια στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας είναι προσωρινό «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί για παράδειγμα τους τόκους των εξυπηρετούμενων δανείων. Θα είμαστε από πάνω και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της οικονομίας και θα συνεχίσουμε να επεμβαίνουμε όπου χρειαστεί και για την στήριξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα μέτρα της κυβέρνησης απέδωσαν καθώς ενώ στις αρχές Μαρτίου υπήρξαν πολλές απολύσεις, μετά τα μέτρα δεν υπήρξε καμία.
«Η δική μου αίσθηση είναι πως τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα απ ό,τι νομίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός, υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης για την τηλεκατάρτηση των επιστημόνων επισημαίνοντας σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ότι «ίδια λίστα ΚΕΚ είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ αναφορικά με τα voucher των 600 ευρώ στους επιστήμονες, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως επελέγη αυτή η λύση επειδή υπήρχαν κονδύλια διαθέσιμα στο ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός ενημέρωσε, ότι θα ανακοινωθεί συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει πλήρης επάρκεια σε μάσκες προστασίας υψηλών προδιαγραφών και πως η παραγωγή θα αυξηθεί με την άρση των μέτρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ