Καθυστερεί η νέα έξοδος στις αγορές

Καθυστερεί η νέα έξοδος στις αγορές

Στο «συρτάρι» μέχρι νεωτέρας έχει μπει το σχέδιο για έξοδο στις αγορές. Οι αγορές δεν είδαν με καλό… μάτι το προεκλογικό πακέτο του Τσίπρα, ενώ την ίδια στιγμή την έντονη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ.

Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων πριν το Πάσχα είχαν υποχωρήσει κοντά στο 3,2% τώρα έχουν ξεπεράσει το 3,5% με τους αναλυτές να κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου».

Πάντως παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι με τις δεδομένες συνθήκες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δεν θα προχωρήσει σε νέα έκδοση ομολόγων, όπως σχεδίαζε για τα μέσα Ιουνίου.

Έτσι, το οικονομικό επιτελείο σε συνδυασμό με τον ΟΔΔΗΧ κρατά στάση αναμονής και περιμένει να σταθεροποιηθεί η εικόνα των αγορών προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία έκδοσης του 7ετούς ομολόγου.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής των τεχνοκρατών του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν εξέφρασε την έντονη δυσφορία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τις προεκλογικές παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ