Ποια fund συνάντησε στο Λονδίνο ο Στουρνάρας

Ποια fund συνάντησε στο Λονδίνο ο Στουρνάρας

Με ξένα fund συναντήθηκε στο Λονδίνο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

 


Στις συναντήσεις έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων, η Soros Fund Management, η J.P. Morgan Asset Management, η Paulson & Co, η GoldenTree Asset Management, η York Capital, η BlueBay Asset Management, η Finisterre Capital LLP, η King Street, η Capital Fund Management, η Attestor Capital, η Standish Mellon Asset Management Company, η Pharo Management, η Al Breach, η Graticule Asset Management και η H2O.

Ο επικεφαλής της ελληνικής κεντρικής τράπεζας αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται καθώς και στις επικείμενες εκδόσεις ομολόγων στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση πριν το τέλος του τρίτου προγράμματος τον προσεχή Αύγουστο.

Οι συζητήσεις του κ. Στουρνάρα με τους επενδυτικούς οργανισμούς επικεντρώθηκαν, επίσης, στις ελληνικές τράπεζες ενόψει και της διαδικασίας των stress tests, αφού πολλοί εξ αυτών των επενδυτών συμμετέχουν ήδη και μάλιστα με σημαντικότατες θέσεις και στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι μεγάλοι διεθνείς επενδυτές για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες, έρχονται σε μία ιδιαίτερα κομβική στιγμή, λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές με ομόλογα μεγάλης διάρκειας, καθώς και λίγο πριν την εκκίνηση του τριμήνου "φωτιά" για τις ελληνικές τράπεζες αφού τον Φεβρουάριο ξεκινούν τα stress tests της ΕΚΤ τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ