Συνάντηση Τσακαλώτου- Σόιμπλε λίγο πριν το Eurogroup

Συνάντηση Τσακαλώτου- Σόιμπλε λίγο πριν το Eurogroup
Μπαράζ συναντήσεων έχει αυτή την ώρα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, λίγο πριν τη έναρξη του Eurogroup, με στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα για την επιστροφή του κουαρτέτου και την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Με τη σκιά πάνω από τις διαπραγματεύσεις να είναι βαριά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, έχουν αυτή την ώρα σειρά επαφών, οποίες θα κορυφωθούν με τη συνάντηση Τσακαλώτου - Σόιμπλε λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup.

Αυτήν τη στιγμή ο κ. Τσακαλώτος συναντάται με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και στη συνέχεια, όπως ανέφεραν ελληνικές διπλωματικές πηγές, θα έχει συναντήσεις με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το ΔΝΤ.

Μετά το πέρας αυτών των διαβουλεύσεων και πριν την έναρξη της συνόδου των υπουργών, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ