Μοσκοβισί: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν μπορεί να επιτευχθεί την Πέμπτη

Μοσκοβισί: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν μπορεί να επιτευχθεί την Πέμπτη
Το συντομότερο δυνατόν αλλά σίγουρα όχι στο Eurogroup την Πέμπτη επιδιώκει τη συμφωνία για την αξιολόγηση και το ελληνικό πρόγραμμα η Κομισιόν. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Δουβλίνο σε δημοσιογράφους, τόνισε πως «θα δούμε πώς μπορούμε να κινηθούμε σε γρήγορη ολοκλήρωση… αλλά αυτό προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί την Πέμπτη», τόνισε.

«Ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατόν», συμπλήρωσε.

H προσέγγισή μας για την Ελλάδα έχει αποτελέσματα, δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Hong Kong Economic Times, αποσπάσματα της οποίας αναρτήθηκαν στο twitter του ESM.

«Δημιουργήσαμε τον ESM, επειδή μπορεί να δίνει πολύ περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ σε χώρες της Ευρωζώνης που είναι σε πρόγραμμα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η προσέγγισή μας για την παροχή δανείων διάσωσης έναντι της εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων είχε πολύ καλά αποτελέσματα στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Κύπρο. Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση και απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά η προσέγγισή μας έχει αποτελέσματα και σε αυτή».

Ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι ο ESM χρηματοδοτεί τα δάνεια διάσωσης με την έκδοση ομολόγων που πωλούνται σε επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Η Ασία, είπε, είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των ομολόγων του ESM εκτός της Ευρώπης, καθώς τα ομόλογα αυτά είναι πολύ ασφαλή και έχουν μία ελαφρά ελκυστικότερη απόδοση από αυτή των πιο ασφαλών κρατικών τίτλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ