Στις καθυστερήσεις πάει η αξιολόγηση

Στις καθυστερήσεις πάει η αξιολόγηση
Η αξιολόγηση καθυστερεί σημαντικά,  γεγονός που προκαλεί σύγχυση στο κυβερνητικό τοπίο.

Σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου γίνεται διαρκώς αναφορά ότι καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να υπάρχει καθαρός δρόμος όσον αφορά τα επόμενα βήματα και τις προοπτικές της οικονομίας.

Για την ώρα, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος ενόψει επανάληψης των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο για την ώρα φαίνεται να απομακρύνεται η πιθανότητα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εντός του Ιανουαρίου, με πιθανότερη εκδοχή να επιδιωχθεί κάτι τέτοιο μέσα στον Φεβρουάριο.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται στην Αθήνα τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας που θα έχει ως σκοπό να βεβαιώσει ότι η Αθήνα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Αν η αξιολόγηση είναι θετική, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να θέσει το θέμα μιας νέας δόσης για ληξιπρόθεσμα στο Euro Working Group την επόμενη Πέμπτη, 12 του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ