Ανανεώνεται το ραντεβού με τους θεσμούς για τα εργασιακά για τις 14 Νοεμβρίου

Ανανεώνεται το ραντεβού με τους θεσμούς για τα εργασιακά για τις 14 Νοεμβρίου
Παράταση για τις 14 Νοεμβρίου, ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα, παίρνουν τα «καυτά» θέματα των εργασιακών, που αφορούν στον κατώτατο μισθό, στις ομαδικές απολύσεις και τον τρόπο λήψης αποφάσεων για τις απεργίες.

Στο σημερινό «ραντεβού» ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, επιδίωξε να θέσει τα θέματα που θεωρεί ότι θα μπορούσε να υπάρχει σύμπτωση απόψεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, αφήνοντας για τις επόμενες συναντήσεις τα δύσκολα.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, σήμερα συζητήθηκε το θέμα του σχεδιασμού ενός κοινωνικού πλάνου στις επιχειρήσεις, με στόχο να αποφευχθούν οι ομαδικές απολύσεις καθώς και ο εκσυγχρονισμός του συνδικαλιστικού νόμου «για την καλύτερη λειτουργία των συνδικάτων με λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη αποτελεσματικότητα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και ασφαλιστικά θέματα, με αιχμή τη δημιουργία του ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης (ΕΦΚΑ) από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε πως θεωρεί προσωπικό του στοίχημα τη λειτουργία του ΕΦΚΑ από την αρχή του επόμενου χρόνου όπως ο νόμος ορίζει.

Σε ερώτηση βέβαια αν θα είναι έτοιμος ο νέος φορέας, η απάντηση ήταν «κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτή την κατεύθυνση». Το εργασιακό έχει ολοκληρωθεί για την παρούσα φάση και ο κ. Κατρούγκαλος δεν θα χρειαστεί να παραβρίσκεται στην απογευματινή συνάντηση που «κλείνει» τον τρέχοντα γύρο διαπραγματεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ