Ντάισελμπλουμ: Ακούω θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Ακούω θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα
Η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ θα εξαρτηθεί από τον βαθμό υλοποίησης των 15 προαπαιτούμενων, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Ακούω θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα, αλλά πρέπει να περιμένουμε την εισήγηση των θεσμών» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επανέλαβε ότι πρόθεση του Ταμείου είναι να συμμετάσχει και στο χρηματοδοτικό σκέλος.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια οριστική συμφωνία» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας ότι «εντός του ΔΝΤ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση».

«Από την πλευρά μας, μείνουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία του Μαΐου, η οποία προβλέπει επιπρόσθετα μέτρα για το χρέος, εφόσον καταστεί αναγκαίο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ερωτηθείς τέλος, για την πορεία της οικονομίας, εξήρε το γεγονός ότι σταδιακά η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη και ότι αποκαθίσταται το κλίμα εμπιστοσύνης.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ